Új év, új szív, új lendület Erdődön, Petőfi születésnapján

erdod1Már szokássá vált a Bükk alján, hogy az Erdődi Református Egyházközség és az Erdődi Petőfi Kör néhány tagja az újévi istentisztelet után kivonul a templom előtt található Petőfi-Szendrey szobor elé. Az év első napján Petőfi Sándor születésének 194. évfordulóját ünnepelték.

Vasárnap, január 1-én, a délelőtt 11 órakor kezdődő istentiszteleten Rácz Ervin lelkipásztor a 2017-es év bibliai igéje alapján hirdette Isten szavát: „Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek. Elveszem testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek.” (Ezékiel 36,26) A reformáció évében fontos szerep hárulhat az erdődi gyülekezetre, hiszen múltja erre rendeli. Ezért is fontos elfogadni azt a hússzívet, ami értelmünk, érzelmünk és akaratunk megújulásával érkezik. Isten nem púderezik, nem takar, hanem belső kisugárzást, szívbéli innovációt kínál.

Az év elei közgyűlés után a Petőfi kör tagjai koszorút helyeztek el a templom előtti szoborhoz. Előtte a református lelkész néhány mondatban emlékeztetett Petőfi fiatalos lendületére. Ebből az új lendületből az evangélikus költőtől a reformáció évében is tanulhatnak az erdődiek. Petőfi Sándor és Szendrey Júlia 1847. szeptember 8-án a Homoród-parti kisvárosban kötött házasságot, ezt az emléket ápolja az erdődi közösség kicsiny, de élni akaró magyarsága.

További képek ITT

Kategória: Események | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?