Szabó Nicolas keresztelője és Isten vigasztaló, életadó ereje

2016. április 10-én megtartották az erdődi református gyülekezet első idei keresztelőjét. A gyülekezet ugyanakkor a vigasztalást is elkérte Istentől.

Rácz Ervin Lajos református lelkipásztor a hit életadó erejéről és a jó pásztortól kapott biztonságról szólt: „Azért mi is, akiket a bizonyságok ily nagy fellege vesz körül, félretéve minden akadályt és a megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk levő küzdőteret. Nézzünk a hit elkezdőjére és bevégzőjére, Jézusra, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – elszenvedte a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok arra, aki ilyen ellene való támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.” (Zsid 12,1-3) Jó, hogyha vannak körülöttünk fényes felhők, emberek, szülők, példaképek, akik ragyognak ránk. De jó, ha tudjuk azt is, hogy a felhők vannak, jönnek és mennek. Jobb, ha a hit elkezdőjére, Jézusra, az igazi fényre tekintünk, és azt követi életünk, aki akkor is lesz, ha a felhők tovaszállnak.

Több szomorú eseményre is emlékezett a gyülekezet ezen a vasárnapon: Kelemen Olga egy évvel ezelőtt, Balogh Enikő hat hete hunyt el, valamint az egyik gyülekezeti tag, Löchli Tünde római katolikus férje Löchli Norbert ezen a héten 31 évesen ment el a mindenélők útján. Isten vigasztalja az itt maradottakat!

A hirdetéseket követően az Atya, Fiú és Szentlélek Isten nevébe megkereszteltetett Szabó Nicolas. Nevének jelentése győztes. Fontos kérdés hangzott el a gyermek szüleihez és keresztszüleihez: Akarnak-e a győztes Jézushoz tartozni, és felé vezetni a gyermeket is? Isten óvja és vezesse életútját!

Kategória: Események | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?