Pásztorlevél – Karácsony 2012

„Látom őt, de nem most; nézem õt, de nem közel. Csillag származik Jákóbból, és királyi pálcza támad Izráelbõl.” (4 Mózes 24,17)

Kedves testvéreim! December havába léptünk, az ünnepek hónapjába. Érezzük a karácsony közeledtét, látjuk a csillogó fényeket, ajándékokat vásárolunk és kapunk. De vajon az igazi ajándékokat észre vesszük-e?

Egyszer egy karácsonyi istentiszteleten a templomban misztériumjáték zajlott, pásztorjáték. Az egyik oszlop mellett állt egy nagypapa. A nagypapa kezében ott volt egy egyéves kisfiú. Nem beszél még az a kisfiú, nem beszélt az semmit se. De történhetett ott akármi, ez a kisfiú meredten nézte a nagypapáját, és simogatta az arcát. Ment közben a pásztorjáték, de ez a kicsi fiú egészen lenyűgözve nézett a nagypapára és meg-megsimogatta az arcát. A nagypapa, mondanom sem kell, hogy milyen lenyűgözve nézett vissza a kis unokájára, szinte meg is szűnt minden, ahogy ott egymással voltak elfoglalva.

Ez a pici baba, akire mi azt mondjuk, hogy Jézus Krisztus, a világ Megváltója, úgy kezdi az eljövetelét ebbe a világba, hogy nem is tud beszélni. Ezért aztán hogyha mi elég érzékennyé szeretnénk tenni a szívünket Isten felé, akkor ne csak a beszédét várjuk, hanem a simogatását is, ami elindít bennünket, vagy megerősít. Mert talán éppen a karácsony éjszaka arra hív bennünket, hogy még a beszéd előtti finomságra tegyük érzékennyé a szívünket. Arra, ahogyan Isten megérint bennünket. Nem szól egy szót se. De sokan mondják ezt: „Isten nem szól.” De azért a kezét kinyújtja már, hogy megsimogassa az arcunkat. Azért a karját már ölelésre tárja. S ha van bennünk elég érzékenység, megérezzük a simogatását, megérezzük a hívását valamiképpen hagyjuk, hogy megérintsen bennünket, és ez elég lehet arra, hogy elinduljunk, vagy mozduljunk, vagy hogy válaszoljunk erre az érintésre, arra a kitárt karra. De azért remélem, hogy engedjük szóhoz jutni Őt, az ünnepeltet karácsonykor.

Ilyen léleksimogatós, áldott, békés karácsonyt kívánok nektek!

Külön felhívom a gyülekezet figyelmét, hogy vasárnap, december 9-én az istentisztelet 12,30-kor lesz megtartva. Ugyanaz nap a jogainkról se feledkezzünk meg, azaz ne legyünk közönbösek, menjünk el szavazni!

Szerdánként 17 órától felnőtt bibliaóra, péntekenként 15 órakor vallásóra, szombatonként 17 órakor ifjúsági bibliaóra.

Szeretettel várunk mindenkit ünnepi alkalmainkra!

Advent II. vasárnapja December 9. Istentisztelet 12,30 !!!
Advent III. vasárnapja December 16. Délelőtt 11 óra 

Délután 16 óra: Advent est és koncert az Élő kövek keresztyén zenei együttessel

Advent IV vasárnapja December 23. Délelőtt 11 és délután 17 óra
Bűnbánati alkalmak December 19, 20, 21, 22 Délután 17 óra
Karácsony szenteste a gyerekek bizonyságtételével December 24. Délután 17 óra
Karácsony I. napja December 25. Délelőtt 11 úrvacsorai közösség, délután 17 óra hálaadó istentisztelet
Karácsony II. napja December 26. Délelőtt 11 és délután 17 óra
Vasárnapi istentisztelet December 30. Délelőtt 11 és délután 17 óra
Óévzáró istentisztelet December 31. Délután 17 óra
Újévi istentisztelet, évikezdő közgyűlés és Petőfi Sándor születésnap a szobor előtt Január 1 Délelőtt 11

Rácz Ervin Lajos, erdődi református lelkipásztor

 

 

Kategória: Nincs kategorizálva, Pásztorlevelek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?