Normák Bálint Áron keresztelője

Öröm vasárnapján, karácsony előtt másfél héttel újabb derűre volt oka az Erdődi Református Egyházközségnek közössgének: megkeresztelték Normák Bálint Áront.

Rácz Ervin erdődi lelkipásztor hirdette az igét: „Bizony, bizony mondom nektek, hogy ti sírtok és jajgattok majd, a világ pedig örül, szomorkodtok majd, de szomorúságotok örömre fordul. Az asszony is szomorú, amikor szül, mert eljött az órája, de amikor megszülte gyermekét, többé nem emlékezik gyötrelmeire az öröm miatt, hogy ember született e világra. Hasonlóképpen ti is most szomorúságban vagytok, de ha majd ismét meglátlak titeket, örülni fog a szívetek, és örömötöket senki sem veszi el tőletek. És azon a napon nem kérdeztek engem semmiről. Bizony, bizony mondom nektek, hogy amit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az én nevemben, kérjetek, és megkapjátok, hogy a ti örömötök teljes legyen.” (Jn 16, 20-24) A lelkipásztor a minden áron öröm helyet a minden helyzetben való örömre hívta fel a figyelmet.

Az igehirdetés után az erdődi református gyülekezet harmadik keresztelőjét tartotta meg idén. Bálint nevének jelentése lelkileg erős, az Áron név pedig tisztánlátót jelent. Mindkét tulajdonságra szüksége lesz a kicsinek! Isten erőt ad minden helyzetben és segít, hogy ne csak a láthatót, hanem a láthatatlant is érzékeljük, és legyen belátásunk, rálátásunk.

Kategória: Események | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?